Ideális vadászterület, kiváló adottságokkal

Vadászterületünk Magyarország legdélebbi részén, a Horvátországgal határos Baranya megyében található

Ezen a tájon a sztyepp jellegű tökéletes síkságoktól és az ártéri erdőktől a tagolt dombsági felszíneken át a zárt erdőkkel borított középhegységig számos tájkarakter előfordul. Kiemelkedő sajátossága a vidéknek, hogy itt - az országra amúgy nem jellemző - szubmediterrán jegyek is erőteljesen érvényesülnek. Mindez az átlagosnál magasabb évi középhőmérsékletben és napsütéses órák számában mutatkozik meg. Az éves csapadékmennyiség az országos átlagot némileg meghaladja.

Cégünk 33 ezer hektáron elterülő, kiváló adottságú vadászterülete mintegy 10%-ban erdősült, nádasokkal, mocsarakkal, a vadnak kiváló búvó- és táplálkozó helyet kínáló lápos fűzesekkel, égeresekkel tarkított, mezőgazdasági jellegű élőhely.  

Világhírű vadállomány, szakszerű vadgazdálkodás

Munkánkat a kíméletes és szakszerű vadászat szellemében végezzük. Ennek eredményeként minden évben több kapitális, erős agancsú gímbika és őzbak tiszteletére csendülhet a kürtszó, Békáspusztai vadászházunk udvarán. A kiemelkedő minőségű gímszarvas és őzállomány mellett a vaddisznó is állandó vadja a vidéknek, de folyamatos kártétele miatt jelenléte az intenzív mezőgazdasági környezetben nemkívánatos. Vadászterületünket hajtással, tereléssel nem zavarjuk. Hajtóvadászatot csupán évente két alkalommal, 300 hektáros vaddisznós kertünkben bonyolítunk.

A méltán világhírű nagyvadállomány mellett a vadászember számára oly kedves apróvad is magas állománysűrűséggel dicsekedhet.
Kíméletes hasznosítás mellett a vadászterületen évente 450 gímszarvas, 400 őz és mintegy 800 vaddisznó kerül terítékre.

Hivatás és tapasztalat

Szakmája iránt elkötelezett, 10 fős szakszemélyzetünk a vadászkürt használatában, vérebvezetésben, valamint a német nyelvű társalgásban egyaránt jártas. Hivatásos vadászaink önmagukkal szemben is komoly követelményeket állítanak, munkájukat magas színvonalon végzik.

gimszarvas

Gímszarvas-állomány

Az elmúlt évtizedben számos, világviszonylatban is kiemelkedő, magas pontszámú és tömegű trófea fémjelzi hírnevünket...

 
gimszarvas

Őz-állomány

Büszkeségeink közé tartozik egy 678 grammos őzbaktrófeánk, amely egyedülálló minőségről tanúskodik a régióban...

 
gimszarvas

Vaddisznó-állomány

A vaddisznót egész éven át intenzíven vadásszuk vendégeinkkel. Éves terítékünk 150 db kan, 200 db koca, 400 db süldő és 50 db malac...

 
gimszarvas

Apróvad-állomány

A vadgazda számára oly kedves apróvadat téli etetéssel és intenzív ragadozó-kontrollal támogatjuk...